Saturday, 11 June 2011

Raiyan oh Raiyan



Sweet Raiyan eh..


Pande juak berposing..hehehehehehehe

Hari tok hari sabtu...lambat kit bangun tek. Nyaman asa tdo. Hubby paling awal bangun. Aku terbabas subuh....Bangun jak dari tdo aku nangga Haziq tergeler-geler kat lantai lam bilit baju nangga abahnya make baju..apakah cdak duak beranak ya. Nya duak memang selalu berkepit. Aku...pa g ngadap laptoplah jawabnya.

Aku dengar Raiyan pun dah bangun lam bilit. Terkaong-kong ku nunggahnya suh kuar. Mula-mula xmauknya tapi lekaknya nangga Anjang Lakinya trusnya kuar. Aku plan nak ngembak nya jalan g meli nasik lemak. Mauk juaknya ekot.

Masa lam keta Raiyan nanyak ngan hubby "makankah anjang?" Wah..tua ija jak bunyinya bah geram aku masa ya. So aku tukar plan aku mbak nya g mnum trus kat kede. Nang xcited bah Raiyan...eiiii. Nak jadi cita tek, masa aku gago-gago nak bayar n tapau makan pake cdak d umah Raiyan terguguk lam kede ya..Ya Allah..terkejut mena aku tek..trus aku tinggal jak pelayan ya..sian bah aku nangganya. Memang sakit coz mukanya lok kenak lantei simen. Wah...merah n kembang trus dahinya. San asa nyawa aku nangga keadaannya. Trus aku bayar n kamek orang balit.

sebelum pulang aku mbaknya meli ball...nang sukanya nangga ball banyak2 lam bakul kat kede ya tek. Eii...nang aku kesian ngannya. Di umah nya main ball ya mena mena. Ibunya bisin kenak aku meli ball ya. aku madah ball ya tahan lamak. Hehehehehe..yalah Raiyan..anak ya pintar n kamek sekeluarga memang sayang mena2 katnya. Nya lah nyuruh umah riuh rendah. Luv u Raiyan.

1 comment:

Mona Moon said...

rindu Raiyan.......

Raiyan oh Raiyan



Sweet Raiyan eh..


Pande juak berposing..hehehehehehehe

Hari tok hari sabtu...lambat kit bangun tek. Nyaman asa tdo. Hubby paling awal bangun. Aku terbabas subuh....Bangun jak dari tdo aku nangga Haziq tergeler-geler kat lantai lam bilit baju nangga abahnya make baju..apakah cdak duak beranak ya. Nya duak memang selalu berkepit. Aku...pa g ngadap laptoplah jawabnya.

Aku dengar Raiyan pun dah bangun lam bilit. Terkaong-kong ku nunggahnya suh kuar. Mula-mula xmauknya tapi lekaknya nangga Anjang Lakinya trusnya kuar. Aku plan nak ngembak nya jalan g meli nasik lemak. Mauk juaknya ekot.

Masa lam keta Raiyan nanyak ngan hubby "makankah anjang?" Wah..tua ija jak bunyinya bah geram aku masa ya. So aku tukar plan aku mbak nya g mnum trus kat kede. Nang xcited bah Raiyan...eiiii. Nak jadi cita tek, masa aku gago-gago nak bayar n tapau makan pake cdak d umah Raiyan terguguk lam kede ya..Ya Allah..terkejut mena aku tek..trus aku tinggal jak pelayan ya..sian bah aku nangganya. Memang sakit coz mukanya lok kenak lantei simen. Wah...merah n kembang trus dahinya. San asa nyawa aku nangga keadaannya. Trus aku bayar n kamek orang balit.

sebelum pulang aku mbaknya meli ball...nang sukanya nangga ball banyak2 lam bakul kat kede ya tek. Eii...nang aku kesian ngannya. Di umah nya main ball ya mena mena. Ibunya bisin kenak aku meli ball ya. aku madah ball ya tahan lamak. Hehehehehe..yalah Raiyan..anak ya pintar n kamek sekeluarga memang sayang mena2 katnya. Nya lah nyuruh umah riuh rendah. Luv u Raiyan.